10 tips om uw huis voor te bereiden op verkoop – Marbella Dream Living

10 tips om uw huis voor te bereiden op verkoop

U bent van plan uw huis te verkopen, dit gebeurt het snelst wanneer het huis net op de markt is. Maar hoe kunt u nou uw kansen vergroten? Onderstaand vindt u 10 tips om uw huis voor te bereiden op verkoop.

1. Ruim op

Heb je iets het afgelopen jaar niet gebruikt of gemist: gooi weg wat weg moet. Ruim losse onderdelen, speelgoed, papierwerk en alles wat je kan vinden op. Door uw huis goed op te ruimen verbetert u de sfeer en uw woning zal er tevens ruimer uitzien.

2. Laat goede foto’s maken

De foto’s zijn de eerste indruk die iemand krijgt van het huis. Pas daarna gaan mensen de advertentie lezen. De foto’s moeten er realistisch uitzien. Je wil vooral kunnen zien hoe het huis in vorm is, hoe groot de kamers zijn. En het belangrijkste, wat voor sfeer het uitstraalt. Laat goede foto’s maken, door een fotograaf. Tenzij je zelf goed foto’s kan maken, dan kan je het zelf doen.

3. Maak schoon

Ruim niet alleen alles goed op, maak ook schoon. En dan niet je wekelijkse rondje door het huis, maar maak even de dingen schoon die je normaal snel overslaat. Je raamkozijnen van binnen bijvoorbeeld. Doe je deur eens open en kijk eens hoe de drempel of de randjes waar je hordeur over heen gaat eruit ziet. Haal schimmel in de badkamer weg en verzorg de kitrandjes eens extra goed. Maak je dak schoon, je dakgoot even bladvrij. Maak een keer even goed schoon, overal in en om het huis.

4. Spam je huis op alle social media

Je kan het niet vaak genoeg doen. En plaats het niet alleen op je eigen Facebook, maar vraag ook of mensen het willen delen. Deel het ook eens in groepen. Misschien een groep gevonden op Facebook die huizen wil delen die te koop staan in een bepaald gebied? Je hebt er zo weer een enorm bereik bij. En het is nog eens gratis reclame ook!

5. Neem een scherpe vraagprijs

Laat je huis even goed taxeren door een makelaar. En, ook al willen we allemaal dik verdienen aan ons huis, zorg toch voor een beetje een scherpe prijs. Tegenwoordig hoef je niet meer perse zo ver er boven te gaan vragen, want de bieding ruimtes zijn niet meer per definitie zo groot. Neem een prijs waar je het wel voor weg kan krijgen en waar je zelf ook redelijk mee uit de voeten kan. Want als je later moet gaan zakken in prijs, heb je grote kans dat je aan het einde van de rit hierdoor lager eindigt dan dat je anders had gedaan als je het in één keer goed doet.

6. Breng sfeer aan met decoraties

Geef elke ruimte een ‘wauw-effect’. Ga op zoek naar wat hetgeen dat die ruimte uit moet stralen en zorg dat je dat voor elkaar krijgt met decoraties, als het niet al van zichzelf die wauw-factor heeft. Ga eens op Pinterest kijken voor wat ideetjes en probeer dat na te maken met wat decoratiespullen die je voor een paar euro haalt bij de Action. Wil je bijvoorbeeld graag dat je badkamer dat rustige, luxe, saunagevoel uitstraalt. Leg dan witte handdoeken neer. Die nog nieuw ruiken. Plaats twee luxe flesjes badzeep en wat houten accessoires. Speel ermee. Voor je slaapkamer bijvoorbeeld die twintig kussens op het bed, met die sprei op het einde. Doe dit voor elke ruimte.

7. Alle foto’s en andere persoonlijke spullen weghalen

Klinkt logisch, maar loop toch maar even goed door je huis. Er staat toch vaak meer dan je zelf denkt. En vaak niet eens alleen fotolijstjes. Denk ook aan tandenborstels, borstels, speentje van je kindje, jassen in de gang en schoenen op de deurmat. Haal het allemaal weg. Dit geeft mensen helemaal geen prettig gevoel en daarbij voelt het dan echt alsof ze in jouw huis lopen en niet in hun huis.

8. Laat het lekker ruiken

Als er kijkers komen dan is het belangrijk dat het huis niet naar of muffig ruikt. Lekkere geurtjes zijn +1, dus regel een lekkere bos bloemen, en het staat nog leuk ook. Haal alle dieren dingen weg zoals etensbakjes, kattenbakken, dit kan zorgen voor een vieze geur.

9. Regel een goede makelaar

Mensen vinden het niet prettig om in een huis te kijken terwijl je er zelf bij bent. Ze doen dit liever met een makelaar, zodat ze alles rustig kunnen opmerken en zeggen. Ga zelf ook gewoon lekker van huis en laat een makelaar alles regelen. Het kost misschien wat geld, maar je haalt dit er ook weer met gemak uit aangezien het beter verkoopt.

10. Ga voor neutraal

Heb je drukke muren? Denk er anders even over na om die te schilderen. Gewoon wit is prima. Hoe kaler de muren qua drukte en kleur, hoe beter. In neutrale kleuren kunnen de meeste mensen zich vinden. Hou je accessoires ook zo neutraal en nietszeggend mogelijk.

Dit waren de tips. Hopelijk heeft u er wat aan bij de verkoop van uw huis. Als je met deze punten rekening houdt, ligt het in elk geval niet aan jouw inspanningen als de verkoop moeizaam gaat. Heb jij nog meer tips? Laat het achter in de comments.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©[2018] Marbella Dream Living Designed & Maintained by Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account