Huizenwaarden in Spanje met 3,6% gestegen – Marbella Dream Living

Huizenwaarden in Spanje met 3,6% gestegen

Huizenwaarden Spanje

Statistieken die deze week zijn gepubliceerd door het Spaanse vastgoed taxatiebureau Tinsa tonen aan dat het gemiddelde huis in Spanje eind januari 3,6% meer waard was, dan op hetzelfde moment in 2017.

Na een toename van de huizenwaarden in Spanje tussen de 5-6% in 2017 (afhankelijk van welke bron men gelooft), zijn de tekenen al sterk dat 2018 zich net zo positief voordoet voor Spaans onroerend goed als in de afgelopen 12 maanden.

De Tinsa-gegevens brachten zowel de nationale gemiddelde stijging – cijfer van 3,6% – als de regionale verschillen naar voren. Het stelde vast dat de huizenprijzen in Spanje in januari met meer dan 5% stegen in de grotere steden en provinciale hoofdsteden, en rond 4,1% op de Canarische en Balearen eilanden.

De waarden van Spaanse huizen stijgen boven gemiddeld.

Voor veel delen van de Middellandse Zeekust was de gemiddelde prijsstijging 3%, wat feitelijk onder het nationale gemiddelde ligt, maar weergeeft dat de vraag naar woningen aan de kust het laagst is tijdens de wintermaanden. Tinsa verwacht dat de waarden van het mediterrane huis boven het nationale gemiddelde zullen stijgen naarmate de dagen langer worden en het kwik stijgt.

Interessant is dat, hoewel de Tinsa-gegevens niet de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Spanje voor januari weergeven, het wel zegt dat de huizenwaarden nu terug zijn naar waar ze waren in juni 2013, een tijd van recessie in Spanje gemarkeerd door een reeks van prijscorrecties.

De economie ging in 2013 naar beneden; maar vandaag de dag gaat het weer gestaag omhoog, en de huizenverkoop in de afgelopen jaren is met een bemoedigende 11 – 15% gestegen en de bedragen aan hypotheekleningen stijgen langzaam aan weer.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©[2018] Marbella Dream Living Designed & Maintained by Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account