Marbella old town – Marbella Dream Living

Marbella old town

Marbella is een moderne stad met vele moderne voorzieningen. Gelukkig heeft het oude en historisch centrum (Marbella old town) door de jaren heen zijn traditionele en gezellige Spaanse sfeer weten te behouden. Het ligt vanaf het strand gezien boven de hoofdweg die de oude stad in tweeën splitst. Het ene gedeelte richting de boulevard en het andere gedeelte aan de voet van de bergen.

Het oude centrum van Marbella heeft een typisch Andalusische sfeer: smalle straatjes, witte huizen met bloembakken vol kleurige geraniums. Kleine winkeltjes, bars, restaurants en terrasjes die de gezellige pleinen met fonteinen omringen. Het échte hart van het centrum is het plein Plaza de los Naranjos. Alle straatjes lopen direct of indirect richting dit fraaie plein. Alhoewel het historisch centrum over vele mooie pleintjes en plekjes beschikt, heeft Plaza de los Naranjos iets speciaals. Er hangt een levendige maar ontspannen sfeer door de vele restaurants en barretjes en er zijn verschillende leuke boetieks.

Marbella was eerst een mijnstadje, toen draaide het om landbouw en uiteindelijk koos het voor toerisme als het belangrijkste economische element. In slechts 50 jaar tijd is Marbella van een klein vissers- en boerendorp omgetoverd tot een internationale toeristische bestemming met een uniek mild klimaat, 11 golfbanen, 26 kilometer aan stranden, een groot netwerk van kwaliteit hotels, een vissershaven, drie jachthavens en toprestaurants. Wat eens een oude Moorse stad was, is nu een belangrijk commercieel en toeristisch centrum.

In het hart van de oude stad ligt het Oranje Plein dat dateert uit 1485. Het is omgeven door witgekalkte huizen en drie historische gebouwen. Het stadhuis (1568), de kapel (Hermitage) van Santiago(15e eeuw) en het oude gouverneurshuis (1552). Dit huis heeft nog steeds de originele stenen gevel, versierd met schilden en een drie gebogen balkon. Hierbij staat ook nog een fontein die dateert uit het jaar 1504.

Het plein de ‘Plaza de los Naranjos’ domineert het belangrijkste gebouw in de stad, de kerk van Santa Maria, waarvan de bouw in 1618 begon. Het interieur bestaat uit 3 delen die een restauratie ondergingen na de burgeroorlog van 1936. Het kerkorgel is hier het belangrijkste gebouwd in de laatste 125 jaar in Spanje. De installatie begon in 1972 en werd voltooid in 1975. Het bestaat uit 5000 tin-, koper- en houten pijpen, vier handmatige toetsenborden van 56 tonen, een pedaal van 36 noten en verschillende andere speciale kenmerken.

Bent u er al eens geweest? Laat weten wat u er van vindt in de reacties en zie ook wat anderen er van vinden.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©[2018] Marbella Dream Living Designed & Maintained by Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account