Nederlanders aan de Costa del Sol – Marbella Dream Living

Nederlanders aan de Costa del Sol

Marbella staat bekend bij de overwinteraars maar dan wel bij degene die iets meer geld hebben te besteden. Marbella en de omliggende dorpen zoals Puerto Banus, Nueva Andalucia of Benahavís zijn ook niet bepaald de goedkoopste plaatsen om te overwinteren maar dat houdt niet in dat deze gebieden niet populair zijn bij de Nederlanders en Belgen. Overwinteren in Marbella klinkt iets exclusiever dan Torremolinos of Benidorm want het is hier waar je rustig op een terrasje kunt zitten met een Hollywood ster, bekende Nederlander of een of andere Sjeik. Je vindt dus ook regelmatig bekende Nederlanders aan de Costa del Sol.

Bekende Nederlanders

In de afgelopen 10 jaar is Marbella veranderd voor de Nederlandse ondernemers. Hotelier Gerrit van der Valk, zanger René Froger, horeca-tycoon Sjoerd Kooistra, Jumbo-supermarktvader Karel van Eerd en een bonte parade minder bekende maar evenzeer rijke ondernemers uit de bouw, het vastgoed en de horeca zijn inmiddels kind aan huis in de Zuid-Spaanse badplaats. De Nederlanders wonen er deels, vieren er vakantie, en beginnen – vaak uit verveling – nieuwe projecten en ondernemingen. Dat kan ook volop.

Nederlandse notarissen, makelaars, bankiers en advocaten. Iedereen zit hier. De ondernemers hoeven hun favoriete ochtendblad evenmin te missen. Dankzij een samenwerking met een drukkerij in Valencia is De Telegraaf als enige Nederlandse krant in Marbella ‘s ochtends vroeg al volop in de kiosken verkrijgbaar. Andere kranten zijn nauwelijks voorhanden, en arriveren vaak met een dag vertraging.

Tradities

Dankzij de Nederlandse supermarkten in de buurt hoeven de Nederlanders niet ver te rijden om hun favoriete lekkernij te verkrijgen. De Hollandse Spar is een van de vele Nederlandse winkels die de meest populaire Nederlandse producten verkoopt. Deze zit zowel in San Pedro de Alcánatara als wel in Fuengirola en Torremolinos. Ook voor de feestdagen zorgen zij ervoor dat u toch nog een beetje Hollands in huis hebt, inclusief oliebollen, strooigoed voor sinterklaas, een lekkere spijs koek of andere Hollandse genoegen.

Verder kunt u in Spanje ook gewoon de echte Nederlandse feesten blijven vieren, zo is Koningsdag vooral in Zuid-Spanje al bijna een begrip, ook onder de niet-Nederlandse bevolking! Bijna ieder café of bar doet er aan mee, en ieder jaar komen er steeds meer mensen op af.

Ook de avond vierdaagse is inmiddels een begrip in Marbella, dankzij de Nederlandse organisatoren Hand & Clarie Wohl die dit evenement al een paar jaar met veel enthousiasme organiseren. Het evenement her genaamd “Marbella 4 Days Walking”, om ook de buitenlanders interesse te werven, wordt ieder jaar in oktober gehouden en men verwacht in 2018 meer dan 215.000 inschrijvingen van over de hele wereld. Er zijn 4 verschillende routes langs meren, stranden en door de bergen. Geen dag is hetzelfde.

Restaurants

Ook aan Nederlandse bars en restaurants is er in Marbella geen gebrek. Zo kan je bij Hestia Marbella heerlijk een broodje kroket komen eten, diverse lekkernijen bij Friul en iets buiten het centrum een broodje frikandel bij Mama’s Bakery.

Nieuws

Uiteraard hebben de Nederlanders hun eigen lokale magazine om up to date te blijven met al het nieuws in de regio. Zo ook deze site van https://www.kostanieuws.com/ , waar je verschillende nieuwtjes op kunt vinden. Ook voor het actuele Spaanse nieuws in het Nederlands kunt u kijken op https://www.spanjevandaag.com/

Cijfers

Het officiële aantal Nederlanders aan de Spaanse Costa del Sol valt niet te zeggen. Dit komt omdat niet alle Nederlanders dat in Spanje verblijft zich inschrijft bij een gemeente. Maar het wordt geschat op ongeveer 75.000 (Belgen en Nederlanders).  Hoewel langs de populaire kusten Costa Blanca en Costa del Sol schat men dat het werkelijke aantal wel twee tot drie keer hoger ligt. Gemeenten in die gebieden hameren er keer op keer op hoe belangrijk het is dat men zich inschrijft bij de gemeente. Op basis van die inschrijvingen wordt namelijk het budget bepaald voor publieke diensten als gezondheidszorg, afvalverwerking, aantallen politieagenten etc.

Bent u ook op zoek naar een huis aan de Costa del Sol? Contact dan Marbella Dream Living,  wij hebben Nederlandse werknemers die op zoek zullen gaan naar uw droomwoning!!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©[2018] Marbella Dream Living Designed & Maintained by Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account