Waarom heeft Marbella een microklimaat? – Marbella Dream Living

Waarom heeft Marbella een microklimaat?

ff

Marbella geniet van een uniek eigen microklimaat, dankzij haar ideale positie tussen de Middellandse zee en het berglandschap van de Sierra de las Nieves en de La Concha, (Ofwel “de Mossel”).

La Concha houdt de koude wind in de winter weg van Marbella, en daardoor ontstaat dus het microklimaat wat echt te voelen is. Als je uit Marbella weg rijdt richting Malaga kan je soms een heus temperatuurverschil zien van wel 3 tot 5 graden, vooral in de winter. In de zomer houdt La Concha de koele zeelucht vast, waardoor de temperaturen iets aangenamer zijn dan in de omliggende regio’s. Door het microklimaat zijn de zomers dus minder heet en voelen de winters mild en zacht aan.

De zomer brengt de gemiddelde dagelijkse temperaturen van 28ºC met juni de koelste maand van de zomer (rond de 23/25ºC). In juli en augustus stijgt de temperatuur geleidelijk tot het einde van augustus, wanneer het kwik soms kan stijgen tot wel 30ºC of zelfs 35ºC. In September daalt de temperatuur weer tot rond de 25ºC. Dit maakt juni en september de meest populaire maanden voor gepensioneerde bezoekers die graag van hun rust komen genieten en willen golfen. Het golf seizoen begint daarom ook in september.

De herfst is de natste tijd van het jaar in Marbella. November is de natste maand met gemiddeld 6 a 7 dagen regen. Ook in maart kan men meer regen verwachten t.o.v. andere maanden. Regenval blijft tussen ongeveer 70 tot 90 mm tot maart. De winter in Marbella haalt gemiddelde dagelijkse temperaturen van 17 tot 18 graden met ongeveer 5 dagen regen over elke maand.

De winters zijn zacht met relatief weinig neerslag. De lente is een goed moment om Marbella te bezoeken, dan is de temperatuur precies goed om te zonnen en wandelen. En al is de zee dan nog best koud, vele toeristen wagen het toch om nog even het water in te gaan. Het water is misschien koud voor de doorgewinterde “Marbella”, maar voor de bezoekers is het nog steeds heel aangenaam en is het water “Lekker als je er eenmaal in bent!”. Hotels en resorts openen over het algemeen hun zwembaden in de maand april of net voor de paasvakantie, al kan je normaal gezien het hele jaar door aan het zwembad liggen en bruin worden.

Door dit geweldige klimaat is Marbella echt een hotspot geworden voor de zon-zoekende toerist, en velen hebben in deze warme regio een vakantiewoning waar ze volop van het heerlijke weer kunnen genieten. Ook vakantiewoningen gekocht voor investering zijn populair want het rendement op een woning voor vakantieverhuur is uitermate hoog. Een appartement in Marbella met 2 slaapkamer kan zo maar 1500 tot 2000 euro per week opleveren als het in een geschikte locatie ligt. Veel mensen kiezen er dan ook voor zelf niet in het hoogseizoen gebruik te maken van hun woning en het te verhuren voor de vakantie om zo een leuk extra inkomen te kunnen creëren.

Marbella Dream Living is gespecialiseerd in de verkoop en vakantieverhuur van woningen aan de Costa del Sol, en wij kunnen u goed adviseren over waar de beste koopjes zijn waar u het meeste rendement voor uw investering krijgt.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©[2018] Marbella Dream Living Designed & Maintained by Plush Global Media

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account